Reel Sulama ile Otomatik Bahçe Sulama Sistemleri

Bitkilerin Hayatını Sürdürebilmesi Sulama İşlemi Önemlidir

Daha verimli hale gelmesi açısından bahçenin sulanması gerekli bir işlem olmaktadır. Sulama işlemi doğru zamanlarda ve doğru miktarlarda yapılmalıdır. Az sulanması bitkileri öldürebileceği gibi çok sulama işlemi de bitkileri olumsuz etkiler. Bu yüzden firmamız sulama hortumuna ve ya işçiye ihtiyaç duyulmadan bahçenizde bulunan sebze, meyve, çim ve bitkilerinizin ihtiyacı olan suyu otomatik bahçe sulama sistemleri ile istenilen miktarda ve istenilen zamanlarda otomatik olarak bahçenize verilmesini sağlamaktadır.

Bahçenizde yaptıracağınız otomatik bahçe sulama sistemini profesyonel firmamıza yaptırdığınız takdirde soğuk kış günlerinde buzlanmaya karşı hiç bir şekilde tedbir almanıza gerek kalmayacaktır. Firmamızın uyguladığı otomatik bahçe sulama sisteminde siz olmasanız bile ayarladığınız zamanlarda bahçenizde sulama işlemini aksattırmadan gerçekleştirmektedir.

otomatik sulama

Sprey Başlıklar Sulama İşlemini Gerçekleştirir

Sulama zamanlayıcının kontrol ettiği Selenoid vanalar, arzu edilen yerdeki su geçişini kontrol eder ve bu su geçişini kontrolünü sağlayan vanalar sayesinde su akımı başlar. Çim sulama sistemi için Sprey başlıklar kullanılırken, bitki sulamak için Damlama Sulama boruları kullanılmaktadır.

Hortum ve Diğer Parçalar Gözükmez

Profesyonel firmalar arasında bulunan firmamız, otomatik bahçe sulama sistemlerini kurarken ilk önce otomatik sulama yapılacak toprak yüzeyi yaklaşık olarak 25 cm derinliğinde ve 15 cm eninde kazma işlemini gerçekleştirir. Kazılan kanala gömülen boruların üzerine sırasıyla boru ve ekleme malzemesi, sprey başlıklar, damlama boruları, selonoid vanalar, zamanlayıcılar ve sulama sensörleri gibi ekipmanlar sırasıyla monte edilerek otomatik sulama sistemi tamamlanmış olmaktadır. Firmamıza bağlı deneyimli çalışanlarımız sayesinde işlem sonunda toprak üzerinde sulama işlemi sırasında hortum ve diğer parçalar hiç bir şekilde gözükmemektedir.

Yüzeylerde Eşit Bir Sulama İmkanı Sunmaktadır

Sprey başlıklar, otomatik sulama sistemlerindeki suyun basıncıyla toprağın üstüne çıkar ve suyu püskürterek çim yüzeylerde eşit bir sulama imkanı sağlamaktadır. Sulama işlemi bittikten sonra sprey başlıklar tamamen yüzeye gömülürler. Sprey başlıklar, Sprey fıskiyeler ve Rotor Sprey fıskiye olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Sprey fıskiyeler 1 metre ile 9 metre arasındaki bulunan alanı sular. Bir nozul ve bir gövdeden oluşmaktadır. Rotor Sprey fıskiyeler ise; 8 metre ile 60 metre arasında bulunan alanı sular. Özel ayar anahtarı bulunan Rotor Sprey fıskiye bu sayede açı ve atış ayarları yapabilmektedir.

Akış Debisini Otomatik Olarak Kontrol Eder

Otomatik sulama sistemlerindeki suyun açılma ve kapanma işlemini kontrol eden ana eleman Vana kutusu ve Selonoid vanalardır. Akış debisini otomatik olarak kontrol eden ana elemanlar olmaktadır. Reel sulama firmamız temiz sudan kirli suya ve uzun yıllar deform olmadan kullanacağınız bir şekilde çalışacak kaliteli vana kullanmaktadır. Vanalar sulama kontrol ünitesi tarafından yönetilmektedir. Vanalar pilli ve elektrikli olarak ikiye ayrılmaktadır. Kontrol ünitesinin çeşitleri bulunmaktadır.

Sulama Zamanında Bahçenin İdeal Su Almasını Sağlar

Kontrol üniteleri otomatik sulama sisteminin beyni olmaktadır. İstenilen çalışma zamanlarına uygun şekilde, belirlenen sulama yerlerinde suyu açar ve kapatır. Doğru planlanan kontrol üniteleri bahçe alanının sulama zamanında bahçenin ideal su almasını sağlar. Doğru kontrol ünitelerinin seçilmesi, bölge sayısının arttırılmasına veya azaltılmasına bağlıdır. Zaman saatleri ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; pilli sulama zamanlayıcıları ve elektrikli zaman sulayıcılarıdır.

Müşteri Talepleri Doğrultusunda Sisteme Ekler

Otomatik sulama sistemleri sensörler sayesinde yağmurlu havalarda gereksiz sulamayı keserek sulamayı farklı bir zamana erteleyebilme imkanına sahiptir. Böylelikle yağmur suyuyla ıslanan bahçeyi ekstra sulama işlemi yapmayarak maddi yönde katkı sağlamaktadır. Firmamız sensörleri spesifik bir malzeme olmasından dolayı müşteri talepleri doğrultusunda otomatik sulama sistemine ekler.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here