Audi Q3 1.4 TFSI yorum

Daha önce 2.0 litrelik TDI’ın Q3’te bulunan tek motor olduğunu söylerdik, ancak bu yeni 1.4 TFSI’a bakmaya değer. Serinin giriş noktası olmasına rağmen, temel dizelden daha hızlı, çok daha rafine ve neredeyse aynı derecede verimli – aslında, filo alıcıları için çalıştırmak daha ucuz olacak.

Dizeller ve crossover’lar el ele giderler, ancak Audi, dengeleri biraz değiştireceğini umduğu yeni giriş seviyesi benzinli Q3’ü tanıttı.

audi q3
audi q3

Audi Q3 1.4 TFSI yalnızca önden çekişli olarak sunuluyor, 148 bg gücünde ve sadece 137 g/km CO2 emisyonu yapıyor. Bu, önden çekişli 138 bg 2.0 TDI Q3 ile tam olarak aynı, ancak şirket alıcıları benzinli otomobilleri çalıştırmak için daha az vergi ödediğinden, burada iş kullanıcıları için bir tasarruf var.

Audi Q3 1.4 TFSI
Audi Q3 1.4 TFSI iç görünüm

Yakıt ekonomisi 47,9mpg’dir, bu da giriş seviyesi dizelin 54mpg’sinden biraz düşüktür – ancak TFSI’nin başka birçok avantajı vardır. Başlangıç ​​için, çıngıraklı dizelden çok daha rafinedir. Pedallarda veya vites kolunda titreşim yoktur ve devir kadranının en uzak tarafına kadar pürüzsüz ve sessizdir.

Ayrıca, 0-62mph hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlayarak ihtiyaç duyacağınız kadar hızlı. Bu, dizelden neredeyse bir saniye daha hızlı ve ivmelenmesi, orta aralıkta aniden artan belirgin turbolu dizelden daha kademeli.

Audi Q3 1.4 TFSI bagaj
Audi Q3 1.4 TFSI bagaj

Yeni motor haricinde, bu Q3 de diğerleri gibi. Olgun, rafine ve konforlu hissettiriyor. Bizimki gibi S line donanıma sahip araçlar standart olarak SE araçlarındaki süspansiyonlarla geliyor, ancak bunu ekstra bir ücret ödemeden daha düşük, daha sert S line kurulumuyla değiştirebilirsiniz. Bizim tercihimiz daha yumuşak yaylara sadık kalmak; sırtları ve tümsekleri emmede çok daha iyiler.

Audi Q3 1.4 TFSI iç görünüm
Audi Q3 1.4 TFSI iç görünüm

Ayrıca, standart süspansiyon Q3’ün kullanım keyfini tamamen elinden almış değil. Aslında, direksiyon başında elde ettiğiniz kontrol hissini vurgulayan doğrudan direksiyonla birlikte, bol miktarda tutuş ve denge var.

İç mekanın yapım kalitesine itiraz edemezsiniz, ancak tasarım Audi’nin daha yeni modelleriyle karşılaştırıldığında eski görünmeye başlıyor. Dokunmatik MMI yok, ısıtıcı kontrolleri markanın önceki nesil arabalarından ve yukarı doğru açılan bilgi-eğlence ekranı yeni A3’tekiyle karşılaştırıldığında tıknaz görünüyor.

*HEMEN OKU:Audi Q3 arıza işaretleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here