Audi Q3 neden satılmıyor ?

Audi Q3 neden satılmıyor, ederine göre pahalı da ondan. Aynı paraya veya biraz üstüne BMW alabiliyorsunuz. Aynı performansı daha ucuza Seat, Skoda, Peugeout, Renault gibi markaların araçlarının daha ucuz modellerinden alabiliyorsunuz.

Q3, küçük SUV’ların lüks olmayan segmentiyle karşılaştırıldığında bile özellikler ve genel alan açısından dardır. Evet, hala canlı ve modern görünen ve iç mekanı hala yüksek kaliteli ve iyi işlenmiş bir bebek Audi. Diğer bazı olumlu noktalar ise Q3’ün rakiplerinden daha sessiz ve daha iyi bir sürüşe sahip olması (daha uyumlu) ve Quattro’nun isteğe bağlı olmasıydı. Her zamanki gibi MMI navigasyon, şerit değiştirme yardımcısı, elektrikli bagaj kapağı ve Bose ses sistemi mevcuttur ve sağlam seçeneklerdir. Audi’nin popüler Q5 kompakt crossover’ının daha küçük kardeşi olan Audi Q3, herhangi bir Audi’den almayı umduğunuz niteliklere sahiptir, ancak bu en iyi alt kompakt lüks crossover değildir.

Audi Q3 özellikleri ve yorumlar

Audi Q3, Alman otomobil üreticisi Audi tarafından üretilen kompakt lüks crossover SUV’dur. İlk olarak 2011 yılında tanıtıldı ve o zamandan beri Audi’nin dünya çapında en çok satan modellerinden biri haline geldi. Q3, lüks tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve pratikliği ile bilinir ve onu kompakt bir pakette birinci sınıf sürüş deneyimi arayan şehir içi yolcular ve küçük aileler için popüler bir seçim haline getirir. Audi Q3, temiz çizgiler ve sportif bir görünümle Audi’nin imza tasarım dilini sergileyen şık ve modern bir tasarıma sahiptir. Ön kısım, Audi’nin ikonik Singleframe ızgarası ve mevcut LED veya matris LED teknolojisine sahip şık farlarla karakterize edilir. Q3’ün tasarımı hem zarafeti hem de atletizmi vurgulayarak ona yolda belirgin bir varlık kazandırır.

Q3, geleneksel sedanlara veya hatchback’lere kıyasla yükseltilmiş bir sürüş yüksekliği ve daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunarak kompakt SUV kategorisine girer. Bu tasarım, birçok sürücünün takdir ettiği görüşü artırır ve yola hakim bir görüş sağlar. Audi Q3, kompakt lüks SUV segmentinde stil, performans ve pratikliğin birleşimi nedeniyle iyi karşılandı. Küçük boyutu ve pratikliği sayesinde önemli pazarlarda güçlü bir satıcıdır.
Lakin fiyat performans yönüyle bir değerlendirme yapıldığında Türk pazarında diğer modellere göre kıyaslama yapıldığında biraz geride kalıyor.
Türk insanı ıvır zıvır özellikten ziyade sağlamlık, arıza yapmama, arıza yaparsa tamirinin ucuz olması, genel olarak yedek parçasının ve aracın ucuz olması gibi şeylere dikkat eder.
Audi Q3 ün kronik sorunları çok bir kere. Audi Q3’e bu parayı veren kişinin bir süre sonra oto sanayi esnafı ile akraba olması hoş bir durum değil.
Bkz. Audi Q3 kronik sorunları
Aslında aracın yakıt tüketimi çok değil. Bkz. Audi Q3 yakıt tüketimi yorumları
Fakat sık arıza çıkarabiliyor ve tamiri pahalı. Bkz. Audi Q3 arıza işaretleri
Audi Q3 neden satılmıyor sorusuna bu makalede cevap vermeye çalıştım. Fakat Audi Q3’lerin hepsini bir tutmamak lazım, bazı modeller tutuluyor. Aşağıdaki yorumları okuyun.
  • Audi Q3 2.0 TDI Quattro yorum
  • Audi Q3 Sportback yorumlar
  • Audi Q3 Hybrid yorumlar
  • Audi Q3 1.4 TFSI yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here