Yeğene ve dedeye güzel sözler

Akrabalık ilişkilerini bir çiçek gibi sulamak, sevgi ile beslemek gerekir. Dede torun ve amca yeğen gibi ilişkiler çok özeldir ve zaman zaman kişilerin sevgi ve saygılarını güzel sözlerle hatırlatmak gerekir.

Günümüzde iletişim teknolojileri geliştikçe insan ilişkileri zayıflamakta, gönül yollarına engeller konulmaktadır. Yıpranan akrabalık ilişkilerini yenilemek, onun kendisi için ne anlam ifade ettiğini hatırlatmak için Whatsapp veya sosyal medya üzerinden gönderilen birkaç kelimelik güzel sözler dahi mesajı alanda çok hoş etkiler bırakmaktadır.

Aşağıda başka hiçbir yerde bulamayacağınız yeğen ve dede sözleri yer almaktadır.

Yeğen sözleri

İşte size dayılara, amcalara, teyzelere, halalara ilham olacak yeğen sözleri.

  • Zihni berrak, gözü şen yeğenim, zaman atın, yollar kırbacın olsun,  gözler yiğit gönüller mertlik görsün, çıktığın yolda ufkun açık, yüreğin rehber olsun.
  • Gökteki yıldızlar gibisin, parlak ve gösterişli. Sen ki yeğenlerin en güzeli, selvi boylu dudu dilli. Duyarım ki nice gönüllere ışık dağıtırsın ama arada teyzene de uğra emi !
  • Senin gibi yeğenim olsun, İMF’ye trilyon borum olsun.
  • Ne Falcao, ne Messi halı sahada eline su dökemezler, aslan yeğenim !
  • Bu tomurcuk, gülleri kanatır, karanfilleri ağlatır, hoş geldin aramıza dayısını gülü biricik yeğenim.

Dede sözleri

Torundan dedeye gülümseten ama anlamlı dede sözleri

  • Dedeciğim seni çok özeldim, kalbim özledi, gözlerim özledi, ellerim özledi, hele göbüşüm çok özledi, yakında buluşmak üzere,
  • Asra meydan okuyan aslan dedem benim, senin sıcak gülümsemen kutup buzullarını bile eritmeye başladığı için dünya halkları küresel ısınma telaşına düştü. Senin güler yüzünde ısınmak için yakında sana geleceğim.
  • Benim bonkör dedeciğim. Stop. Harçlık stoklarımdaki ani düşüş sonrası mide gurultusuna çare olacak tost ve çay ila arama mesafeler girdi. Stop. Acilen cebime sıcak paranın girmesi gerek. Stop. Göndereceğin paralar sana bayram şekeri olarak dönecektir. Stop. Cevap yazmana gerek yok, 100 TL ateşle kafi. Stop.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here