Kuru iğne tedavisi seans ücreti 2022

Bu makalede kuru iğne tedavisi seans ücreti 2022 yılı itibariyle kaç paradır, yaklaşık fiyatlar hakkında bilgi verilecektir.

Kuru iğne tedavisi ne işe yarar ?

Bazen vücudun bazı bölgelerinde ağrı-spazm kısır döngüsü oluşmaktadır. Şöyle ki;

Stres, fıtıklaşma, zorlanma veya başka bir sebeple kasılan ve kısalan kaslar ağrıya neden olmakta, oluşan ağrı spazmı tetiklemekte, spazm yeniden ağrıya neden olmaktadır..

Spazm-ağrı kısır döngüsünün yaşandığı, ağrıyı tetikleyen noktaya tetik noktası adı verilmektedir. Tetik noktası, kas işlevlerini kısıtlayabilen, ağrıyı tetikleyebilen veya hassasiyet meydana getiren bir noktadır.

Tetik noktasına kuru iğne uygulandığında spazm-ağrı döngüsü kırılabilmekte, ağrı veya gerginlik azaltılabilmektedir.

Kuru iğne tedavisi,  tetik noktasına ince bir monofilament iğnenin  batırılması yoluyla yapılmaktadır.

Kullanılan iğneler çok ince olmakla birlikte uzunluk ve kalınlıkları uygulanacak bölgeye göre farklılık arz etmektedir.

Kuru iğne tedavisi seans ücreti işlemi gerçekleştiren doktorun uzmanlık seviyesine, işlemin hangi amaçla yaptırıldığına göre değişmektedir.

Kuru iğne tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir ?

Eskiden “böğrüm ağrıyor”, “kürek kemiklerimin ucu sancıyor”, “kulunçlarım tutuldu” şeklinde yakınmalar duyardık büyüklerimizden. Bu yakınmaların ortak özelliği zaman zaman alevlenmek suretiyle devamlılık arz etmesiydi.

Şimdilerde de ağrıları tanımlamak için farklı isimler kullanıyorsak da bizler de benzer sorunlar yaşamaktayız. Vücudumuzun farklı bölgelerinde olsa da bu ağrıların bir ortak noktası bulunmaktadır:

Ağrı inatçı bir noktada meydana gelmekte ve süreklilik arz etmektedir.

Kuru iğne tedavisi, sırt ağrısı, boyun ağrısı, bel ağrısı, golfçü dirseği, tenisçi dirseği, donuk omuz rahatsızlığı, duruş bozukluklarına bağrı ağrılar, travma sonrası ağrılar, spor yaralanmaları gibi şikayetlere iyi gelmektedir.

Kuru iğne tedavisi ile omuz, topuk, kalça, sırt, boyun gibi bölgelerde meydana gelen ağrıların odak noktalarına iğneleme yapılarak ağrıyı tetikleyen spazm noktasının ortadan kaldırılması hedeflenmektedir.

Kuru iğne tedavisinde herhangi bir enjeksiyon olmamaktadır. Yani kasa herhangi bir sıvı enjekte edilmemekte, sadece batırılan iğnenin mekanik etkisi ile tetik noktası ortadan kaldırılmaktadır.

Kuru iğne tedavisi seans ücreti

Uygulanacak iğnenin seçimi, uygulama noktasının seçimi, uygulanma yöntemi gibi hususlar önemli olup bu nedenle kuru iğne tedavisi seans ücretinde en önemli etken bu işlemi yapan kişinin tecrübe ve yeteneğidir.

Kuru iğne tedavisi seans sayısı rahatsızlığın türüne ve boyutlarına göre değişebilmektedir. Bazı rahatsızlıklar için 1 ila 3 seans yeterli olabilirken bazı rahatsızlıklar için 6-10 seanslık bir tedavi süresi olabilmektedir.

Genelde haftada 1 veya 2 seans yapılmaktadır.

Kuru iğne tedavisi seans ücreti 175 TL ile 375 TL arasında değişmektedir. Bu tedaviyi sporcular, siyasetçiler ve sanatçılar da yaptırdığı için seans ücreti bu rakamların da üzerine çıkabilmektedir.

Kuru iğne tedavisi seans ücretinde işlemi yapanın tecrübesi ve pratiği çok önemlidir. Aynı rahatsızlık için A kişisi 4 seansta tedaviyi sağlarken B kişisi aynı tedaviyi 6 veya 10 seansta gerçekleştirebilmektedir.

Dolayısıyla kişiye göre ücret farkları oluşmaktadır.

Kuru iğne tedavisi ile akupunktur farkı nedir ?

Kuru iğne tedavisi ile akupunktur tedavisinin ortak yönü her ikisinin de ince iğneler ile yapılmasıdır. Ağrı yapan rahatsızlıklar için her iki yöntem de uygulanmaktadır. Bu yöntemlerin birbirinden farkı;

  • Akupunktur tedavisi belli noktalara ince iğne batırılarak 20 dakika beklenmesi ile yapılmaktadır.
  • Kuru iğne tedavisinde ise belli noktalara değil spazm-ağrı döngüsünü yapan tetik noktasına yönelik bir işlem uygulanmaktadır.

Dolayısıyla kuru iğne tedavisi bir noktadaki ağrıyı geçirmede daha etkilidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here