Adidas ayakkabı seri numarası nerede yazar ?

Soru: Satın aldığım Adidas ayakkabının orijinal olup olmadığını sorgulamak istiyorum. Adidas ayakkabı seri numarası nerede yazar ? Etikette bir sürü rakam var hangisi seri numarası oluyor ?

Barkod dan mı , seri numarasından mı yoksa Qr koddan mı orjinallik sorgulaması yapılır ? Ayrıca orjinallik sorgulaması nasıl yapılır bunu öğrenmek istiyorum.

Cevap: Orijinal Adidas ayakkabılar ile replika ürünler arasındaki farklar yüzeysel incelemeyle fark edilemeyecek kadar azdır. Bu sebeple ürünün orijinal mi, değil mi anlamak için seri numarası ile sorgulama yapılabilmekte, ayrıca Qr kodu ve barkod ile sorgulama yapma imkanı da bulunmaktadır.

Adidas ayakkabılarının sahtelerinin başlıca iki çeşidi bulunmaktadır:

Birincisi; Ucuz sahte Adidas ürünlerdir. Bu ürünlerin sahte olduğu kolay anlaşılmaktadır, çünkü logoları bile orijinal Adidas logosu değildir. Bu ürünleri insanlar gerçek Adidas olmadığını bile bile satın almaktadır.

Aşağıdaki resimde sahte Adidas ayakkabılarda kullanılan bazı logolar bulunmaktadır.

sahte adidas logo
Sahte adidas logoları

İkincisi; Replika Adidas ürünlerdir. Bu ürünler birebir Adidas markasını kopyalamaya yönelik ürünler olup çıplak gözle orjinalinden ayırmak zordur.

İnsanların asıl dikkat etmesi geren sahte Adidas ürünler bunlardır. Adidas Superstar orjinal olduğu nasıl anlaşılır ? başlıklı makalede orijinal ile sahte ürünler nasıl ayırt edilir, bunun hakkında bilgiler verilmiştir.

Seri numarasını kontrol etmek, bir ürünün orijinal olup olmadığını anlamanın en kolay yoludur. Adidas ayakkabılarda ayakkabının sağ teki ile sol tekinin seri numaraları farklıdır. Bunu kontrol ederek 2 saniyede ayakkabının orijinal mi yoksa sahte mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Fakat sorun şu ki, müşteriler seri numarasının ayakkabının neresinde yazılmış olduğunu bilemiyorlar veya onca rakam arasından hangisinin seri numarası olduğunu bilemiyorlar. Ayrıca ayakkabıdaki seri numarasını bulsalar bile bu seri numarası ile nereden sorgulama yapılacağını bilemiyorlar.

Bu makalede hususlar detaylı olarak açıklanmaktadır.

Adidas ayakkabı seri numarası nerede yazar ?

Adidas ayakkabı seri numarası, ayakkabının dilinin altında yer alan etikette yazar. Aşağıdaki resimde tam olarak neresi olduğu gösterilmiştir.

Adidas ayakkabı seri numarası nerede yazar
Adidas ayakkabı seri numarası

Orijinal Adidas ayakkabılarda seri numarasının bulunduğu etiket ayakkabının dilinin altına dikilmiş veya kuvvetli bir şekilde monte edilmiştir. Sahte ürünlerde ise seri numarasının yazılı olduğu etiket dikilmemiştir, bunun yerine çıkartma yapıştırır gibi yapıştırılmıştır. Bu nedenle kolayca yapıştığı yerden çıkarılabilmektedir.

Orijinal Adidaslarda, her iki ayakkabıda da seri numarası bulunur ve sağ tekindeki seri numarası ile sol tekindeki seri numarası birbirinden bir numara farklıdır.

adidas seri numarası

Örneğin yukarı resimdeki ayakkabının bir tekinin seri numarası 3V3L6H8100098. Aynı çiftin diğer tekinin seri numarası (aşağıdaki resim) ise 3V3L6H8100097 dir.

adidas seri numarası

Bundan anlıyoruz ki yukarıdaki resimde yer alan Adidas ayakkabılar orjinaldir.

Seri numarası etiketin en altında yazan numaradır. # ile başlayan numara veya art ile başlayan numara seri numarası değildir.

Burada kafamızı karıştıran rakam genellikle  #118112383 rakamıdır. İnsanlar bu rakamın ne olduğunu, ne işe yaradığını merak etmektedirler.

Bu sayı seri numarası değil, ürün numarasıdır. Bu sayının her iki ayakkabıda da aynı olması lazımdır.

# ile başlayan sayı, yani ürün numarası, fiyat etiketinde, ayakkabı kutusunda ve ayakkabı dilinin altındaki etikette bulunur. Bu üçünde de aynı numaranın olması gerekir. Bu sayı sahtecilik için değil, doğru ayakkabı çiftinin, doğru etiket ve doğru kutuya konulduğunu sağlamak içindir.

Bildiğiniz üzere insanlar satın almadan önce ayakkabıları denemek için kutudan çıkarıyorlar ve sonra da satılmayan ayakkabılar kutulara konuluyor. Gerek fabrikadan sevk edilirken, gerekse mağazada doğru ayakkabı, doğru kutuya konsun ve doğru etiket ile satılsın diye aynı # sayısı bu üçünde de yer almaktadır.

adidas seri numarası

Üstteki resimde görüldüğü üzere soldaki resimde yer alan kutu, ortadaki resimde yer alan ayakkabı etiketi ve sağdaki fiyat etiketinde aynı numara olması gerekmektedir.

Adidas ayakkabı seri no sorgulama nasıl yapılır ?

Sahte Adidas’ı seri numaralarının farklı olmasından anlayabiliyoruz. Peki ya bunu nasıl teyit edeceğiz? Ya sahteciler de seri numarasını farklı yapmış ise ?

Bir çok marka sahteciliği önlemek adına resmi internet sitelerine orijinal ürün sorgulama bölümü koymuşlardır. Maalesef Adidas bunu yapmamış. Bunun yerine resmi sitesine bir telefon numarası koymuştur.

0850 822 38 98 nolu Adidas’ın çağrı merkezini arıyorsunuz ve ayakkabının seri numarası söyleyip kontrol etmelerini sağlıyorsunuz.

Buna bir alternatif olarak Qr koddan veya barkoddan sorgulama yapma imkanına sahipsiniz.

Adidas ayakkabının seri numarasının yazdığı etikette Qr Kod vardır. (Aşağıdaki resim) Bu kodu telefonunuza okuttuğunuz zaman (telefonunuzda Qr kod okuyucu uygulama yüklü olması lazım) ayakkabıyı üreten firmaya ait bilgiler çıkacaktır.

adidas seri numarası

Eğer ürün sahteyse Qr kodu okumaz.

Diğer bir alternatif ise barkoddan sorgulama yapmaktır. Ayakkabının barkodu satış etiketinde yazar. Örnek olması açısından aşağıdaki resimde görülen 4 003427 219822 barkod numarasını sorguladık.

adidas barkod numarası
Adidas barkod numarası

Önce şu adrese giriyorsunuz. Açılan sayfada barkod numarasını girip robot olmadığınızı işaretledikten sonra ara diyorsunuz.

adidas barkod sorgulama

Sorgulama sonrasında aşağıdaki resimdeki gibi üretici bilgileri çıkmaktadır.

adidas barkod sorgulama

Sahte Adidas üretenler Qr kodu veya barkodu kopyalama ihtimalleri düşüktür. Çünkü bunun sıradan sahteciliğe göre daha ağır cezası vardır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here