Doğurganlık hızı her geçen gün düşse de dünya nüfusu sürekli artar durumdadır. Kalabalık nüfusları bir araya topladığınızda sorunları da bir yere getirmiş olursunuz. Ancak yine de insanlar günden güne kırsal kesimi terk edip büyük şehirlerde sıkışık halde yaşamaya meyletmektedir.
Bunun başlıca sebebi geçim ve eğlence imkanlarının nüfusu fazla yerlerde daha fazla olmasıdır. Yoğun nüfus aynı zamanda trafik çilesi demektir. Trafikte sıkışıp kalanlar içinde her zaman uçak kadar hızlı bir arabaya sahip olma özlemi vardır.
Bu makalede ayrıca dünyanın en hızlı arabası hakkında da bilgi verilecektir.
Dünyanın en kalabalık şehirleri
Tahmin ettiğiniz üzere dünyanın en kalabalık şehirleri Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunuyor. Avrupa ve Amerika şehirleri ise listenin gerisinde kalıyor.
Tokyo
Bu şehrin 38 milyonun üzerinde nüfusu var. 165 ufak ülkenin nüfusunu toplasanız bir Tokyo etmiyor. Bu şehirde her santimetrekare tasarruflu kullanılmış ve yoğun nüfusa rağmen insanlar İstanbul’dan daha ferah yaşamaktadırlar.
Delhi
28 milyona yakın nüfusu ile Hindistan’ın başkenti Delhi listenin ikinci sırasında. Ancak bu nüfus artış hızıyla birkaç seneye kadar zirveye oturması muhtemel. İnsanların sefalet içinde yaşadığı Hindistan’daki bu kalabalık nüfusu genellikle trene binme sahnelerinden hatırlıyoruz.
Şangay
Şangay bir ticaret kenti ve cazibesi nedeniyle başkent Pekin’den daha fazla insana ev sahipliği yapıyor. Nüfusu şimdilik 26 milyon civarında.
Pekin
Çin’in başkenti Pekin listemizin 4. sırasında yer alıyor. 23 milyon nüfusu var. Bu nüfus birkaç milyon daha artarsa Pekin’de temiz hava lüksler arasına girecek.
Mumbai
Hindistan’ın gözde şehirlerinden Mumbai 22 milyonluk nüfusuyla listemizin 5. Sırasında yer alıyor. Gayri resmi tahminlere göre nüfusu daha fazla.
Dünyanın en hızlı arabası
Bu yazıyı okuyanların çoğu Ferrari şeklinde tahminde bulunacaktır. Ama değil. Dünyanın en hızlı arabası İsveç yapımı Koenigsegg Agera RS. Test sürüşlerinde saatte 457 km hıza ulaşmış.