Doğa mucize bir sistemdir. Doğayı oluşturan unsurlar; insanlar, hayvanlar ve bitkilerdir. Belki de biz insanlar topraktan geldiğimiz için bitkilere kendimizi daha yakın hissederiz.
Bilgilerce.com sitesinde Doğa ve bitkiler kategorisini bu konulara dahi bir çok içerik bulabilirsiniz. Ziyaret edip konuları incelemenizi öneririz.
Kimimizin balkonunda kimimizin bahçesinde; süs bitkileri, meyve ağaçları, çeşit çeşit çiçekler yetiştiririz. Hatta biz insanoğlunun doğada kendini attığı, nefes aldığı yerler ormanlardır. Piknik bahane gibi gözükse de asıl şahane olan doğa ile içice olmaktadır.
Geçirdiğimiz mevsim sonbahar olduğundan dolayı çoğumuzda bitkilerimiz ve çiçeklerimiz için tatlı bir telaş var. Bitkiler ve çiçekler bizim hayatımızda dönem olarak değil, sürekli olarak vardır. Ama ihtiyaçlarından ve yetiştirilme tarzların dolayı mevsimsel olarak önem veririz.
Çiçekler ve bitkilerin bir diğer özellikleri ise kendilerine özgü olan anlamları. Eski çağlardan günümüze kadar ulaşan bir çok çiçeğin anlamı vardır. Bunlardan bir tanesi de Lotus Çiçeğinin Anlamı dır. Lotus çiçeğinin güzelliği dışında çeşitli kültürlerce kabul görmüş derin anlamları vardır. Şimdi yazımızın devamında sizlere bu harika çiçeğin bazı özellikleri hakkında bilgi vereceğiz.
Lotus Çiçeğinin Özellikleri
Lotus çiçekleri suda yetişen çiçeklerdir. Nilüfer çiçeği ile çok benzerler. Evinizde yada bahçeniz de lotus çiçeği bakmak istiyorsanız küçük bir göle sahip olmalısınız. Ya da büyük bir saksı da seçebilirsiniz. İlkbahar yada sonbaharda dikilmesi gereken bir çiçektir. Sulanmasına gerek duyulmayan bir çiçektir. Sıcaklık arttıkça kendileri büyüler.
Lotus çiçekleri alternatif tıpta da kullanılmaktadır. Uykusuzluğa iyi gelen lotus çiçeği çay olarak da kullanılabilir.
Lotus Çiçeği Dövmelerinin Önemi
Lotus çiçeği anlamı olduğu kadar bir lotus çiçeği dövmesinin de birçok anlamı olabilir. Lotus dövmesi, hem kadınlar hem de erkekler için en popüler çiçek dövmelerinden biridir. Bunda sadece bitkinin güzelliği değil, aynı zamanda lotusun kutsal bir çiçek olarak görülmesi ve inancın çok ötesinde sayısız anlamı olduğu gerçeği de vardır.
Saflık, Sadakat, Yaratıcılık ve Aydınlanma: Çamurda köklenen lotus çiçeği, yüzey yapısı nedeniyle asla kirlenmez. Kir veya sıvı basitçe yapraklardan ve çiçeklerden yuvarlanır. Bu nedenle lotus çiçeği Asya kültürlerinde saflığın, sadakatin, yaratıcılığın ve aydınlanmanın sembolü olarak kabul edilir.Aşk ve uyum: Geçmişte lotus çiçeği sembolik gücünü dünyanın en çeşitli bölgelerine taşıdı. Örneğin Çince’de aşk ve ahenkli evlilik bağı kelimeleri eşitliklerinden dolayı lotus ile ilişkilendirilir. Lotus çiçeği bu nedenle aynı zamanda iyi bir evliliğin sembolüdür.Din ve İlahiyat: Budist inancında nilüfer, dinin sembolüdür. Aynı zamanda insandan ilahi olana giden yolu da temsil eder.
Direnç ve Dayanıklılık: Utpala olarak da adlandırılan mavi lotus, sebat anlamına gelir. Ay’a atanır çünkü çiçeklerini sadece gün batımında açar ve sadece ay ışığında kokmaya başlar.
Mistik güç: Mor lotus çiçeği ezoterik alemdeki mistik gücü simgeliyor.
Netlik ve Mükemmellik: Pundarika olarak da adlandırılan beyaz lotus çiçeği, ruhta veya ruhsal mükemmellikte berraklık anlamına gelir. Beyaz lotus aydınlanmış Buda’ya atanmasının nedeni budur. Beyaz lotus çiçekleri bu nedenle genellikle Buda dövmeleriyle birlikte bulunur.Güneş enerjisi: Pembe nilüfer çiçeğine Padma da denir. Mavi lotusun karşılığıdır, çünkü güneşe ve dolayısıyla güne atanmıştır. Mısır mitolojisine göre lotus çiçeği, güneşin ve yaratılışın gücünü temsil eder.Masumiyet, Merhamet ve Tutku: Kamala olarak da adlandırılan kırmızı lotus, kalpte masumiyet ve saflığın yanı sıra sevgi, şefkat ve tutkunun sembolüdür.