Trajenta zayıflatır mı ?

Diyabet için veya şeker hastalığından korunmak için kullanılan bazı ilaçlar metabolizmayı düzene sokması, tatlı krizlerini engellemesi, iştahı kesmesi nedeniyle hastaların diyetlerine uymalarını kolaylaştırırlar ve kilo vermeyi sağlarlar.

İnsulin direnci ve tip-2 şeker hastalığının tedavisi için genellikle Metformin etken maddeli ilaçlar kullanılmaktadır. Metformin etken maddeli ilaçlardan bazıları Glifor, Diaformin, Matofin, Galvus Met, Glukofen, Matofin, Gluchopage, Gluforce, Preko şeklindedir.

Trajenta isimli şeker ilacının etken maddesi linagliptin olup bu ilaç genellikle hasta Metformin etken maddeli ilaçlara alerji duyuyorsa veya yan etkilerini şiddetli olarak yaşıyorsa verilir. Bazen de Metformin etken maddeli ilaçla birlikte verilir.

Trajenta nedir ne için kullanılır ?

Trajenta linagliptin etken maddeli ve “oral antidiyabetikler” grubuna giren bir ilaçtır. Piyasada 5 mg lik 30 tabletler halinde satılmaktadır. Bu ilacı işlevi kandaki yüksek şeker seviyesini düşürmektir. Genellikle metformin etken maddeli ilaca takviye olarak veya hasta metformin ekten maddeli ilaçları kullanamıyorsa alternatif olarak reçete edilmektedir.

Trajenta 5 mg nasıl kullanılır ?

Trajenta 5 mg oral yolla alım için üretilmiştir. Günde 5 kez 5mg lik tablet alınır.

Trajenta aç mı tok mu alınır ?

Trajenta aç veya tok kullanılabilir.

Trajenta zayıflatır mı ?

Trajenta doğrudan zayıflatma etkisi olan bir ilaç değildir. Fakat kandaki şeker düzeyinin azaltılması, şeker hastalığının tedavi edilmesi kişinin eskiye göre daha kolay kilo verebilmesine olanak tanımaktadır.

Trajenta kullanan bir hastanın zayıflayabilmesi için tedavi gereklerini tam olarak yerine getirmesi gerekir. Bunun için;

Kişiye özel beslenme ve egzersiz programı hazırlanması ve Trajenta kullanıldığı müddet uygulanması,

Hazır gıda tüketiminin ve glisemik yükü fazla yiyeceklerin alımının azaltılması, bol lifli, kalori açısından düşük ve organik gıdalara ağırlık verilmesi,

Gerekir.

Glisemik yük ve Glisemik indeks ne demektir ?

Glisemik indeks 50 gram karbonhidrat içeren bir gıdanın 2 saat içerisinde kandaki glukoz seviyesinde meydana getirdiği artıştır. Bir besinin kandaki şekeri ne kadar hızlı çıkardığını belirlemeye yarar.

Glisemik yük ise bir porsiyon gıdanın kan şekerine ne kadar etki ettiğini belirten bir kriterdir.

Glisemik yük ile Glisemik indeks birbirine paralel değildir. Örneğin karpuzun  glisemik endeksi yüksektir ama glisemik yükü düşüktür. Şeker hastalarının, insülin direnci olan kişilerin veya herhangi bir sebeple kandaki şeker seviyesi aniden çıkan kimselerin glisemik yükü düşük besinleri tercih etmeleri gerekmektedir.

Glisemik yükü düşük besinlerle beslenmek, acıkmayı geciktirir, diyete sadık kalmayı sağlar.

Aşağıdaki yiyeceklerin glisemik endeksi düşüktür:

  • Süt ve yoğurt,
  • Ceviz,
  • Tarçın,
  • Limon,
  • Bol lif içeren gıdalar (örneğin baklagiller, yeşil yapraklı sebzelerin çoğu)
  • Tedavi ve kilo vermek için düzenli spor veya egzersiz yapmak gerekir. Düzenli hareket etmek insülin direncini kırmaya, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye büyük ölçüde destek olur.

Trajenta kullanıcı yorumları

Daha önce Trajenta kullanmış olan kişilerin aşağıda yer alan yorum bölümüne deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyoruz.

Trajenta kullananlar genellikle verilen kiloların ilacı bırakınca geri alındığı yönünde bildirim yapmaktadırlar. Bazıları ise ilacın kilo vermede yeterli etkiye sahip olmadığını ifade etmektedir.

Trajenta kullanarak kalıcı kilo verebilmek için beslenme alışkanlığının kökünden değişerek sağlıklı ve glisemik yükü düşük gıdalarla beslenilmesi, egzersiz alışkanlığı edinilmesi ve insülin direncinin kırılması için ciddi miktarda kilo verilmesi gerekir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here