Ziraat bankası hesabı açmak için gerekenleri anlatacağım ama öncelikle Ziraat bankasında ne tür hesap çeşitleri var bilgi vereyim:
Vadesiz Hesap
Yatırdığınız paraya faiz almak gibi bir amaç yok sadece, para yatırma, gönderme, fatura ödeme gibi klasik işlemler için kullanacaksanız vadesiz hesap işinizi görecektir. Özellikle otomatik fatura ödeme talimatı vermek için veya uzakta okuyan çocuğa internetten para göndeermek için vadesiz hesap kullanışlıdır.
Vadeli hesap
Bu faiz getirisi düşünenler için tanımlanmış bir hesaptır. Sürekli para yatır-çek yapanlar için değil de periyodik olarak birikimlerini bankaya yatıranlar için uygundur.
Döviz hesabı
Türk lirası ile yabancı paralar aynı hesapta toplanamadığı için birikimlerini Amerikan Doları veya Euro gibi dövizlerde değerlendirmek isteyenler döviz hesabı açmaktadırlar.
Ziraat bankası alım satım döviz kurları kuyumcu veya döviz bürolarından bir tık daha avantajlıdır. Üstelik alım satım kolaylığı vardır.
Altın hesabı
Artık gram altın da banka üzerinden alınıp sayılabilmektedir. Biriken gram altınlarınızı isterseniz fiziksel olarak bankadan alabilirsiniz.
Öğrenci hesabı
Vadesiz hesap ile aynı mantık ile çalışmaktadır. Öğrencilere özel ekstra kampanyalardan yararlanmak için tercih edilmektedir. Ziraat Bankasından öğrenci hesabı açtırmak için öğrencinin on sekiz yaşından büyük olması gerekmektedir.
Ziraat bankası hesabı açmak için gerekenler
Ziraat bankası hesabı açmak için banka şubesine üzerinde TC kimlik no yazan nüfus cüzdanınızla gitmeniz ve adresinizi vermeniz yeterli olacaktır. Hesap açmak için ücret istenmemektedir.
Ziraat bankası hesapları hakkında bilgi almak (aidat ücretleri veya online olarak nasıl açılır vs sorularınız için) için 0850 220 00 00 nolu müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.