İzlenmesi gereken en iyi 3 yabancı dizi önerisi

Yabancı yapım diziler her ne kadar bizim kültürümüze uymaması, aşırı şiddet ve abartılı cinsellik içerdiği için eleştirilse de genellikle maliyeti yüksek, akıllıca kurgulanmış ve hedef kitlelerin aradığı başarılı diziler olması sebebiyle ülkemizde de rağbet görmektedir.

Son birkaç yıldır geniş kitlelerce beğenilen ve başarılı yapımlar olduğuna hemfikir olduğumuz dizileri bir kenara bırakarak en iyi yabancı diziler listesine eklenmeye aday ekranlara yeni çıkan 3 yabancı dizi hakkındaki kişisel yorumlarımı aktarıyorum.

 City on a Hill

City on a Hill kısmen bir dönem dizisi mahiyetindedir. Dizideki olayla 1990’lı yıllarda Amerika’nın Boston şehrinde geçmektedir. Dizinin konusu Amerikan hukuk sistemindeki yozlaşma, zamanla mesleki deformasyon yaşayan hukukçular, paraya göre şekillenen adalet, itibarını korumak adına rezilliklerini örtbas etmeye çabalayan siyasiler, bürokratlar.

City on a Hill

City on a Hill senaryosu hazırlanırken yaşanmış bazı olaylar üzerinde durulmuş. Gayet akıcı ve süürkleyici bir dizi.

Dizinin oyuncu kadrosunda Kevin BaconAldis Hodge ve Jonathan Tucker gibi tanınmış kşiler yer almaktadır.

Curfew

Hızlı ve Öfkeli tarzı film serilerini takip eden araba tutkunu gençlere hitap eden bir dizi. Dizinin konusu İngiltere’de geçmektedir. Hükümet baskıcı bir anlayışa sahiptir ve sokağa çıkma yasağı uygulamaktadır.

Curfew

Bununla birlikte insanlar modifiye edilmiş araçlarla ve silahlı bir şekilde geceleri sokak yarışları düzenlemektedir. Dizide sokak yarışlarına katılan insanların yaşam hikayeleri konu edilmektedir.

Bol aksiyonlu ve araba sahneleri bol olan bir dizi. Dizide Sean Bean , Malachi Kirby (Roots), Adrian Lester (Riviera), Phoebe Fox (Close to the Enemy), gibi karakterler bulunmaktadır.

Good Omens

Dizi senaryosu Neil Gaiman ve Terry Pratchett’in romanı Kıyamet Gösterisi’ne dayanılarak hazırlanmıştır.Baş rollerinde  David Tennant ve Michael Sheen gibi usta aktörlerin oynadığı Good Omens Şeytan’ın oğlu Deccal’in doğumu ile dünyanın sonunun gelmesini konu almaktadır.

good omens

On birinci yaş gününde tam gücüne kavuşması beklenen Deccal, Amerika Başkanı’nın yardımcısının oğlu ile yer değiştirilerek küresel bir kriz ve savaş çıkarmayı planlıyor. Dizide melek Aziraphale (Michael Sheen) ve iblis Crowley (David Tennant) karakterleri öne çıkmaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here