Tarlusal uyku yapar mı ?

Soru: Tarlusal kulllanmaya başladıktan sonra üzerime ağırlık oluşmaya başladı. Gün içinde uyuşuk ve uykulu hissediyorum ve akşam 9-10 gibi uykum geliyor. Acaba Tarlusal uyku yapar mı ?

Cevap: Diğer ilaçlar gibi Tarlusal’in de bazı yan etkileri bulunmaktadır. Tarlusal’in yan etkileri sayılsa da bazen kullanma talimatında yer almayan fakat hastaların beyanlarından anlaşılan şikayetler de olabilmektedir.

Tarlusal’in yan etkilerinde, uyku hali, uykusuzluk, depresyon, sinirlilik gibi şikayetler yer almaktadır. Kullanma talimatında bu tür yan etkilerin 1000 kişiden 1’inden azında görüldüğü ifade edilmekte ise de hasta beyanlarından anladığımız kadarıyla bu oran biraz daha yüksektir.

Dolayısıyla Tarlusal uyku yapar ve sizdeki uyku hali Tarlusal kullanımı ile ilgilidir. Birkaç gün daha kendinizi uykulu hissedeceksiniz. Hatta uyku yapmasının yanı sıra kısmen düşünce bulanıklığı, sersemlik, mod düşüklüğü de yaşayabilirsiniz. Kullanımının sonlarına bu şikayetlerinizde azalma beklenir.

Tarlusal kaynaklı uyku şikayetleri için ne yapılır ?

Tarlusal kaynaklı uyku şikayetleri fazla şiddetli değildir ve genellikle birkaç günden uzun sürmez. Bu sebeple uyku şikayetleriniz için herhangi bir önlem almanıza gerek yoktur.

Bununla birlikte dikkat gerektiren bir işle meşgulseniz veya araba kullanıyorsanız bu konuda sorun yaşayabilirsiniz. Eğer teknik alet kullanıyorsanız, yöneticilik yapıyorsanız veya araç kullanmak zorundaysanız birkaç gün işinizden izin almanız veya aile hekiminizden rapor almanız uygun olabilir.

Eğer Tarlusal kaynaklı uyku şikayetleri uzun sürerse veya şiddetli yaşıyorsanız doktorunuz doz ayarlamasına gidebilecektir.

Tarlusal muadili ilaçlar hangileri ?

Eğer Tarlusal’in yan etkileri fazla geldiyse doktorunuz muadili bir ilaç reçete edebilir. Tarlusal’in muadili ilaçlar;

  • Cyclo
  • Duphaston,
  • Naprosyn
  • Luteynl

Gibi ilaçlardır. Bu ilaçlar adet söktürücü ilaçlar olarak bilinirler ve adetinizi düzenlemeye yararlar. Tarlusal’e benzer etkiyi gösterirler. Belki bu ilaçlarla uyku sorunu yaşamayabilirsiniz.

Esasen eğer uyku şikayetleriniz aşırı boyutta değil ise ilaç değiştirmeyi önermiyorum. En azından kullanım dönemini Tarlusal ile tamamlamanız tedavinizin başarısı için daha faydalı olacaktır.

Alakalı yazılar:

Tarlusal zayıflatır mı ?

Tarlusal reçetesiz alınır mı ?

Tarlusal aile hekimi yazabilir mi ?

Tarlusal bebeği düşürür mü ?

Tarlusal kullanırken ilişkiye girilir mi ?

Adetliyken Tarlusal içilir mi ?

Tarlusal aç mı tok mu ?

Tarlusal yumurta çatlatır mı ?

Tarlusal kasık ağrısı yapar mı ?

Tarlusal sivilce yapar mı ?

Tarlusal ishal yapar mı?

Tarlusal uyku yapar mı ?

Tarlusal karın ağrısı yapar mı ?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here